Kritiek op boek Angelique Kunst vanuit Financieel Dagblad

Jammer genoeg is er voor de kritiek op het boek van zelfverklaard onderzoeksjournalist Angelique Kunst minder media-aandacht dan voor de persoonlijke beschouwingen die Tubantia de lezers opdringt. Maar kritiek is er wel degelijk op het boek en zelfs door een ‘collega-onderzoeker’; Financieel Dagblad redacteur Stijn van Gils.

Van Gils deelt onze mening dat voormalig Libelle redactrice Angelique Kunst feitelijk haar persoonlijke stelling wil bewijzen en in haar wedijver, om haar zakelijk succes ten gelde te maken, (te) snel een ‘biografie’ heeft geschreven over Gerard Sanderink. Overigens bevestigt Stijn van Gils tegelijkertijd het beeld waar onze redactie al vaker over heeft geschreven; veel van de journalisten die schrijven of in podcasts spreken over deze kwestie maken er vooral een onderling ‘lolletje’ van. Daar maakt Stijn van Gils overigens zelf ook schuldig aan; zoals blijkt uit onze publicatie van gisteren.

Kunsts beschrijvingen van de jongste ontwikkelingen in de rechtszaal zijn minder sterk. Ze tekent op hoe journalisten op de perstribune ‘verbijsterd’ met ‘hoongelach’ en ‘opgetrokken wenkbrauwen’ op de gebeurtenissen reageren. Dat is jammer. 

Citaat Stijn van Gils in recensie op FD.nl

[tekst gaat door onder afbeelding]

fragment uit de recensie van Stijn van Gils op FD.nl