Gaat de Autoriteit Consument & Markt onderzoek doen naar oneerlijke handelspraktijken door het CBR?

Het veel gelezen blog StopCBR.nl meld vandaag dat het onderzoeksproject Rijlezz vandaag officieel melding heeft gedaan van de oneerlijke handelspraktijken in de rijschoolwereld.

Al een half jaar woedt er een oorlog tussen CBR directeur Alexander Pechtold en de initiatiefnemer van het onderzoeksplatform: journalist/rijschoolhouder Henrie Kamps. Die heeft onrechtmatigheden ontdekt binnen het reserveringsplatform TOP van het CBR en kan bewijzen dat het CBR op vele fronten misleidend en oneerlijk handelt. Waarmee de overheid jongeren jaarlijks voor tientallen miljoenen dupeert.

Alexander Pechtold heeft in zijn hoedanigheid als algemeen directeur van het CBR nog niet 1 keer aangifte gedaan tegen de onthullende publicaties van onderzoeksplatform Rijlezz en/of klokkenluider Kamps. Wel heeft de D66-er een ongekende lastercampagne ontwikkeld en (mogelijk) aangezet tot geweld. Kamps raakte op 8 maart 2022 bij het CBR Examenterrein in Enschede mogelijk blijven arbeidsongeschikt toen de eigenaar van de grootste rijopleider, Brünen, hem ‘uit het niet’s neersloeg de de rijbaan opduwde.

Kamps heeft aangiftes gedaan en een klacht ingediend bij het Openbaar Ministerie Arrondissementsparket Oost-Nederland. Eerder werd de Nationale Ombudsman al ingeschakeld door de klokkenluider.