Ook vandaag wordt Alexander Pechtold weer genoemd als het om corruptie en niet integer gedrag gaat…

Er komt geen einde aan ; de afgelopen maanden en weken gonst de naam van CBR directeur en de voorzitter van de Adviesraad voor de Autoriteit Persoonsgegevens constant in de rondte als termen als (seksueel) grensoverschrijdend gedrag, integriteit en corruptie in de media komen.

Vandaag valt de naam van Pechtold al vrij snel als oppositie-Kamerleden Laurens Dassen (Volt) en Pieter Omtzigt hun anticorruptie plannen presenteren in Den Haag.

Oppositie-Kamerleden Laurens Dassen (Volt) en Pieter Omtzigt willen oneigenlijke lobby en belangenverstrengeling in de politiek aanpakken. Vandaag lanceren ze hun plan. ,,Als het om integriteit gaat, doen we het echt niet zo goed als we denken.’’ schrijft het AD.

Omtzigt noemt als voorbeelden de investeringen en zijn pensioenpot die Wopke Hoekstra vóór zijn ministerschap via belastingparadijzen de Maagdeneilanden en Guernsey liet lopen en het appartement dat oud-D66-leider Alexander Pechtold in 2018 kreeg. De woning gaf hij niet op in het geschenkenregister; hij vond dat een privékwestie. ,,Als hij als Kamerlid vooraf advies had gevraagd en had opgevolgd, zoals inmiddels wel kan voor parlementariërs, dan was het waarschijnlijk niet zo’n rel geworden.”.

Ook binnen de rijschoolwereld is Pechtold al maandenlang in opspraak door doodsbedreigingen aan het adres van een klokkenluider ontdekte dat het CBR, mijn monde van Alexander Pechtold, misleidende informatie rondbazuinde en door oneerlijke handelspraktijken honderdduizenden jongeren financieel benadeeld. Het zou daarbij gaan om tientallen miljoenen schade per jaar.