Jérôme de Jongh van Lier kan kiezen….

Voor mij is hij nog steeds een topper, ondanks het verlies in de rechtszaak rond de avondklok; Jérôme de Jongh van Lier. Ruim vijfentwintig jaar geleden deed hij een ongeëvenaard ‘kunstje’.

Daarna verloor ik hem uit het oog. Maar vorig jaar viel het oog op een artikel in ons regionale sufferdje: Dagblad Tubantia.

Jérôme de Jongh van Lier vertelde de rechterlijke macht in een persoonlijke kwestie wat hij er van vind/vond en gelijk had/heeft hij. Wat een gecorrumpeerd land zijn wij geworden; juist door de mensen die hij ff ‘de maat nam’.

Mijn held, van weleer, was ‘back-in-business’.

Jérôme de Jongh van Lier is weliswaar terug, maar niet alleen ons ‘gave’ land is veranderd. Ook zijn eigen werkomgeving. Waar hij vroeger omringd was door mensen op zijn eigen kantoor die nog geloofden in de idealen van een advocaat… lijkt dat nu ook veranderd.

Jérôme de Jongh van Lier denkt, net als velen, hetzelfde over het hoe en waarom ons land in de goot is beland. Maar die ene ‘voorwaardelijke schorsing’ is al voldoende gebleken om hem bijna het zwijgen op te leggen. Jammer!

Jérôme de Jongh van Lier zou zijn bijdrage kunnen leveren, zonder die onzinnige strijd voor de rechterlijke macht en het zo ‘listig als een slang’ opererende Openbaar Ministerie.

Jérôme de Jongh van Lier vind ook dat wij leven onder het juk van een (bijna) totalitair ‘regime’. Misschien heeft hij de term ‘ver-Chinezen’ wel zelf bedacht…

Als Jérôme de Jongh van Lier écht die mening is toegedaan dan kan hij mij altijd bellen om dat te bestrijden met het enige middel dat werkt; de macht van het volk. Niet zoals de Engelen dat doen, maar hoe je dat kunt doen met onafhankelijke berichtgeving. Want waarom zou je een strijd voeren in een zaal, waarvan je weet dat de betrouwbaarheid van de overheid, er feitelijk al lang niet meer toe doet? Uren?

Ik weet niet welke Lente het dan dit keer wordt, maar wel dat zelfs onze overheid uiteindelijk zal luisteren naar het gewone volk…

Dat was ook vijfentwintig jaar geleden overigens ook al zo! Dat is van alle tijden…

Ook Jérôme kan kiezen; of hij bestrijd net als andere helden, datgene dat hij verafschuwt of hij koopt een oude boot, volgt een cursus scheepstimmerman, of hij schrijft een boek of hij denkt mee over de Lente….

Dat kan hij zelfs prima combineren met zijn ‘dayjob’; urenmaker bij Damsté Advocaten!

Met een ferme knipoog…