Job Knoester: ‘En ik zou bijna zeggen dat het OM erom vraagt’

Advocaat Job Knoester is specialist strafrecht en lid van de vereniging voor Nederlandse strafrechtadvocaten NVSA. Hij behandelt in het bijzonder zeden- en geweldszaken (moord en doodslag).

Job Knoester behoort volgens professionals tot de top tien van de beste strafrechtadvocaten van Nederland. Daarnaast kreeg hij ook een plek in de top drie van de beste strafrechtadvocaten in Zuid Holland. Dat maakte de site BAvN recent bekend.

Hij was een van de vaste gasten in het, inmiddels noodgedwongen gestopte, tv-programma Vandaag Inside. Een interessante verschijning die beter dan de vele andere advocaten in andere praatshows begrepen werd door het minder-intellectuele deel van onze bevolking of dat deel dat eens een ’tegengeluid’ wilde horen.

Via Twitter legt Job Knoester de vinger op deze zere plek als het gaat om de handelswijze van het Openbaar Ministerie.

In onderschrijf de kritiek van Knoester; ik heb zelf in de voorbije zes maanden gemerkt hoe listig het Openbaar Ministerie te werk kan gaan. En in een gesprek met een bekende advocaat weet inmiddels dat het Openbaar Ministerie onderdeel uitmaakt van onze rechtelijke macht; dus indirect werkt deze vorm van beeldvorming door bij de rechter(s). Die kijken namelijk ook televisie, lezen ook de Tubantia en bezoeken app-groepen.

Een uiteindelijke zijn rechters in ons land ook gewone mensen. Toch?