Nieuw dossier? Politiekorps Oost-Nederland

Het wordt waarschijnlijk vanaf 1 augustus het tweede dossier via ONRECHT.nl; het dossier “Politiekorps Oost-Nederland”.

Simpelweg omdat de Needse journalist Henrie Kamps in de afgelopen vier maanden tot 10 keer toe door de politie Oost-Nederland is ‘opgezocht.’. Niet vanwege een strafbaar feit, maar omdat het CBR hem het zwijgen wil opleggen. Kamps wil meer aandacht in de toekomst voor de gedragingen van dit korps. Juist omdat hem is opgevallen dat hij in de vijf jaar dat hij rondreed is als rij-instructeur maar twee keer een politie ‘aanhouding’ waarnam in het verkeer. Maar nog meer omdat hem persoonlijk is gebleken dat een aanzienlijk deel van het korps ‘geen menselijke maat’ meer kent.

De komende maanden gaan we afwachten of de korpsleiding en/of het ministerie nog invloed hebben op de lokale organisatie.