Ik onderga het….!

Ik moet wel.. of het nu morgen de hartkatherisatie is die nodig werd nadat ik als journalist op 8 maart 2022 zwaar mishandeld werd (met medeweten van het CBR); om wat ik schreef. Of het Kort Geding dat morgenmiddag om 14.00 uur dient in de Almelose rechtbank om wat ik de afgelopen maand al schreef.

Ik moet het wel ondergaan. Net als Peter R de Vries ongeveer een jaar geleden het dagenlang moest ondergaan. Dat is het lot van een journalist in dit tijdperk; ‘we zijn loslopend wild…’ Zelfs met medeweten of onder leiding van de overheid en rechterlijke macht; waarvan het OM onderdeel uitmaakt.

Ik onderga het, anders dan Peter R bij de aanslag op zijn leven, bewust. Ik heb alles bij het CBR ondergaan om journalistiek tot op de bodem uit te zoeken hoe ver de overheid gaat. Heel ver! Alles de gedocumenteerd.

Morgen onderga in die ‘spoedzitting’, omdat de voorzieningenrechter vind dat ik het als journalist moet ondergaan. Ongelofelijk en typerend voor deze tijdsgeest! Maar ook daarbij geldt dat alles is gedocumenteerd en ‘medeplegers’ later met naam en toenaam worden geduid. Op zijn BOOS!

Na morgen breekt er een volgende fase aan en dat is dat ik met anderen, nog meer dan voorheen, media-aandacht ga vragen voor hoe onze overheid, onze politie, onze rechterlijke macht verdwaald lijkt te zijn of is…

Hoe het mogelijk is dat bij de ene rechtbank 1500 strafzaken worden ‘afgeserveerd’ en een andere rechtbank indirect, ‘onbewust’, meewerkt aan een verdienmodel van een slinkse Zuidasadvocaat …

Hoe het mogelijk is dat jonge mensen in Nederland drie keer zoveel betalen voor hun rijbewijs dan Belgen en dan ook nog een jaar langer moeten wachten. Hoe een zwendel van meer dan 200 miljoen niet de moeite meer is voor het Openbaar Ministerie?

Hoe het mogelijk is dat onze media in Belgische handen zijn en zich er nu al naar gedragen?

Ik schrijf er over en als ik er ooit in het openbaar over praat dan is dat bij het enige mediaprogramma dat echt onafhankelijk is en kan blijven: Vandaag Inside.

Tot die tijd moet u het ook maar ondergaan…