Beste Rian,

Op 8 juni jongstleden zat ik in de Almelose rechtbank bij het Kort Geding dat door de ex van Gerard Sanderink en haar Zuidas advocaten tegen jouw was aangespannen. Het was een ongelofelijk staaltje valse beeldvorming van twee slinkse Zuidasadvocaten; de oudste van de twee bood de rechter zijn excuses wel drie keer aan voor een ongekend dikke, zware dagvaarding van maar liefst 500 pagina’s en een gewicht van meer dan 15 kilo. Ik zag dat hij zijn lachen nauwelijks kon onderdrukken. Want zo denken Zuidasadvocaten al lang over de Twentse rechtbank: je overspoelt ze met valse beeldvorming, je roept Tubantia en het FD op en de volgende dwangsom kan weer worden binnenharkt.

Nog geen twee weken later ben ik, morgen, de volgende; zelfde principe, zelfde rechtbank, zelfde spoedeisendheid!

Nee joh; niks spoedeisend..

Morgen moet de zitting ‘achter gesloten deuren’ dat wil de Zuidasadvocaat van de ex van je levenspartner graag; ik begrijp dat wel. Want ongegeneerd de Persvrijheid de kop indrukken is nog even wat anders dan een cyberexpert bij voortduring en met behulp van Tubantia zoveel mogelijk in een kwaad daglicht zetten.

Morgen ben ik sowieso ‘achter gesloten deuren’; ik lig dan op de operatietafel omdat op 8 maart de eigenaar van Twents grootste rijschool mij bijna dodelijk heeft verwond onder de ogen van de Enschedese politie én een examenmanager van het CBR. Politie, klachtencommissie van de politie en vooral het Openbaar Ministerie, onderdeel van dezelfde rechterlijke macht, doen er alles aan om vooral geen onderzoek te doen.

Tubantia? Ha ha…. geen woord in die krant over die mishandeling bij, door, voor het CBR; ook niet als het een con-collega-journalist betreft. Tubantia wacht op de overlijdensadvertentie. Ze hebben vast al millimeters gereserveerd op de best gelezen pagina’s van deze Belgische krant…. Maar onze familie, pa en en ma zelfs al niet, doen aan €750 euro betalen aan de krant als je dood bent. Sorry Gerben, Angelique en ehhh vriendin van Mathijs van Nieuwkerk!

Geef jij Gerard,en alle andere met dwangsom bedreigde oud-medewerkers, even door dat ik vanaf volgende week met nog meer enthousiasme en de best denkbare verdediging het recht op Persvrijheid ga bevechten en tegelijkertijd jullie vrijheid?

En met Slachtofferhulp mijn recht als mishandeld journalist?

Natuurlijk mis jij nu al die artikelen over de ex van Gerard Sanderink en alles over het grote schandaal, maar besef je dat je dagelijks op televisie kunt zien dat de oorlog nog niet gewonnen is met 1 slag.

Ik hoop van harte dat je vermogende partner straks anderen helpt door ONRECHT.nl te helpen. Dit is gelukkig geen misdaad in Nederland; goede doelen sponsoren hoort bij business-as-usual.

Kop op! Vedan! (da’s Achterhoeks)

ps omdat de ‘soft IP en media’ afgestudeerde Zuidasadvocaat de rechtbank in Almelo in mijn geval overlaad en zand in de ogen probeert te strooien over gedoe met domeinnamen heb ik iemand gevraag om volstrekt legaal een passende domeinnaam voor hem aan te maken: www.zuidasadvocaat.nl. Het was, hoorde ik , tien minuten werk en kostte €5,99 om die website geanonimiseerd online te krijgen…. Strikt legaal!