Rechtspraak?

Hoe het kan dat het zo’n puinhoop wordt in ons land? Ik adviseer iedereen om de laatste column van Marcel van Roosmalen op NPO1 eens te bekijken…. of (nog beter) te beluisteren. Marcel is heer en meester in het ‘op zijn manier’ duiden van hoe we er met zijn allen aan toe zijn in ons land….

Ik zit niet zo heel diep in het ‘dossier Sanderink’; althans veel minder diep dan die ‘snotneus’ van de Zuidas in Amsterdam. In het afgelopen jaar roept de naam ‘Zuidas’ overigens bij mij dezelfde associaties op als de namen Siewert, Hugo, Brigitte of Gerard. Dat komt door de beeldvorming….. al dan niet terecht.

Ik zal er niet om heen draaien: ik geloof oprecht dat iemand, niet Rian of Gerard of zelfs maar Brigitte, documenten opstuurt naar onze (en andere) redactie om vervolgens dagvaardingen van 500 pagina’s of meer dan 10 kilo te kunnen produceren. Dwangsommen van miljoenen binnen te harken en forse eindafrekeningen naar van E. te sturen. Gewoon een modern ‘verdienmodel’ van de Zuidas.

Dat is de associatie die ik, door de beeldvorming in de media en de dagvaarding van gister, heb met de Zuidas… Tja!

Ik zie ook wel eens advocaten aan het werk van een gewoon, stads- of dorpskantoor. Daar heb ik die associaties niet. Dat komt vooral door de media… toch?

Ik ben een journalist, althans meer dan Gerben Kuitert, Angelique Kunst en het neukertje van Mathijs van Nieuwkerk tezamen, en denk na enkele weken al te kunnen veronderstellen dat onze rechterlijke macht heel snel moet besluiten om een onafhankelijk onderzoek te gelasten naar wie, wanneer en wat heeft geschreven én verspreid in het Sanderink-schandaal.

Het is niet fair, niet eerlijk en zelfs onrechtmatig (denk ik) dat bewijs-beslagen bij Strukton, Sanderink en van Rijbroek (in)direct leiden tot enorme dwangsommen en andersom alles en iedereen het zwijgen wordt opgelegd vanuit de Amsterdamse Zuidas als er research wordt gepleegd naar ‘gelekte’ documenten. Tenzij Tubantia dat doet… dan is er niets aan de knikker.

Waar woont die Mathijs van Nieuwkerk eigenlijk??

Een onafhankelijk deskundigen onderzoek; daar zijn de Rechtspraak (zelfs in Almelo), Gerard en onafhankelijke media alleen maar mee gediend. Dat is jammer voor DPG Media, maar zij kunnen dan nog steeds millimeters maken en in alle edities, Trouw, het Parool en de Volkskrant doorplaatsen… Easy money!

En Gerard heeft dan eindelijk zijn welverdiende ouwe dag!

Die Zuidas gladjanussen vinden wel weer een nieuw slachtoffer….