Vaderdag….

Ik vind het allemaal maar een beetje flauwekul al die ‘bijzondere’ dagen. Valentijnsdag, Bevrijdingsdag of Pinksteren. Voor de meeste mensen zijn die dagen verworden tot ‘verplichte’ nummers. Of, zoals voor meer en meer mensen, een extra vrije dag. Straks fiets of rijd ik, elektrisch, naar de gedenkboom waar mijn ouders hun laatste rustplek hebben gevonden. Voor mij zal Vaderdag dit jaar anders zijn! Mijn persoonlijke strijd tegen de misleiding en oneerlijke handelspraktijken door het CBR hebben er voor gezorgd dat het contact met mijn beide dochters, 26 en 22 jaar, sinds dit voorjaar verbroken is…..

Natuurlijk begrijp ik dat en het was ook op mijn eigen verzoek. Ik schreef via diverse blogs over het gecorrumpeerde gedrag van het CBR én grote rijopleiders. Samen hebben ze jongeren, iets jonger dan mijn dochters, voor honderden miljoenen gedupeerd. Daarbij refereerde ik regelmatig aan hun moeder en haar nieuwe levenspartner; zij sinds 5 jaar werkzaam als examinator bij het CBR en hij haar coach bij het CBR. Omdat ik bij die twee gewone mensen bemerkte hoe ambtenaren volstrekt zelf niet in de gaten hebben dat ze in een systeem zijn beland dat niet meer past bij onze rechtstaat. Waar de menselijke maat al meer dan tien jaar uit het oog is verloren. Een ‘Befehl ist Befehl’ angstcultuur!

Door mijn publicaties ontstond er bij mijn meiden een loyaliteitsprobleem. Ik begrijp dat in hun geval!

Ik begrijp dat niet van een (te) groot deel van onze overheidsdienaars. Dat je gewoon de menselijke maat ondergeschikt maakt aan je eigen job, je leaseauto, de benzinepas, baangarantie en eeuwige bescherming als je over de schreef gaat. Dat je geen woord hebt begrepen van de ambtseed of amtsbelofte.

Er zijn vandaag duizenden, misschien wel tienduizenden, kinderen die vaderdag niet met vader kunnen vieren. Juist vanwege dat soort wetsdienaars. Het zijn de, voor een flink deel onterecht, uit huis geplaatste kinderen uit het Kindertoeslagschandaal en andere dwalingen van onze overheid.

Ik heb mij eergisteren zelf maar het vaderdag-cadeau geschonken; het kostte maar liefst €25.000. Het domein www.onrecht.nl. Niet omdat ik het geld niet liever had willen gebruiken voor een nieuwe (beneden) badkamer en toilet, maar omdat ik de vaste overtuiging heb dat er mensen, zoals ik, nodig blijven om duizenden, tienduizenden medeburgers in ons land een platform te bieden waarin ze geholpen worden om hun recht te behalen tegen organisaties zoals het CBR.

Dat geldt voor arm en rijk; of je nu Mien Dobbelsteen of Gerard Sanderink heet….

Henrie Kamps journalist/ondernemer