Tubantia opent de aanval op ONRECHT.nl

In een reactie aan de redactie van ONRECHT.nl eist de Belgische moeder van Dagblad Tubantia de onmiddellijke verwijdering van foto’s waarvan Tubantia auteursrecht claimt. Het betreft hierbij onder andere foto’s waarop de coördinator Beeld van Dagblad Tubantia [Carlo ter Ellen, red] is afgebeeld, maar ook andere. Als de gebruikte afbeeldingen niet uiterlijk voor 20 juni van de website zijn verwijderd zal DPG Media juridische maatregelen en een advocaat inschakelen staat te lezen in het contactformulier dat werd ingevuld door senior legal counsel Jurren Baars.

“Nee het verbaasd ons geen moment dat DPG Media met deze actie komt. Je kon er op wachten. DPG Media gaat echter volstrekt voorbij aan het feit dat ze hiermee mogelijk een bredere discussie aanzwengelt en dat is namelijk of het DPG Media en haar fotografen vrijstaat om een foto zonder expliciete goedkeuring van de persoon die er op afgebeeld staat mag herplaatsen in alle kranten of edities die onderdeel zijn van DPG Media; zelfs bij een artikel dat in een andere context staat als waarvoor de geporteerde in eerst instantie heeft ingestemd” zegt een jurist die het platform adviseert.

“Kijk bijvoorbeeld in de Tubantia van afgelopen zaterdag; daar staat door een vormgeefster van het Algemeen Dagblad (onderdeel van DPG Media) gemanipuleerde afbeelding van de Twentse zakenman Gerard Sanderink en zijn huidige levenspartner, cyberexpert, Rian van Rijbroek afgebeeld. Een ander voorbeeld is het gebruik van een afbeelding van Gerard Sanderink op de cover van het boek ‘Er is er hier maar één de baas!” van onderzoek-charlatan Angelique Kunst.”

[tekst gaat door onder afbeelding]

door Myrthe Effing (Algemeen Dagblad) gemanipuleerde afbeelding van Gerard Sanderink en zijn levenspartner
zonder expliciete toestemming van Gerard Sanderink hergebruikte ‘Tubantia’ foto op een persoonlijk boek van
onderzoekscharlatan Angelique Kunst (in haar dagelijks leven werkzaam bij DPG Media)

Als DPG Media inderdaad een zaak aanspant tegen ONRECHT.nl zal dat mogelijk de eerste krachtmeting worden voor het nieuwe platform dat bedoeld is om het grootste landelijke platform waar ‘de gewone man of vrouw’ advies, hulp wordt geboden in de strijd tegen onrecht. De vraag is daarbij wel of de Nederlands rechter bevoegd is of blijft.

Omdat kritisch praten of schrijven over het Openbaar Ministerie, Politie, CBR, kabinet, FIOD en andere overheidsonderdelen én traditionele media in ons land aantoonbaar leid tot rechtsongelijkheid en gevaar voor eigen leven heeft de redactie van ONRECHT.nl bewust gekozen om de redactie en de toekomst buiten de EU te regelen. In verschillende dossiers is nu al duidelijk dat de vermenging van de politiek en rechterlijke macht in ons land uit het lood is geslagen. En ook de suggestieve berichtgeving in kranten van DPG Media of de publieke omroep zorgen er voor dat voor de ‘vlucht naar voren’ wordt gekozen.

“In de kwestie rond het CBR Schandaal, waarbij honderdduizenden jongeren voor mogelijk honderden miljoenen door het CBR (lees-overheid) zijn en worden gedupeerd is overduidelijk gebleken dat politie, Openbaar Ministerie en de regionale pers (DPG Media) volstrekt niet meer weten waar het ooit om begon in ons land” aldus een van de initiatiefnemers.

“Kijk daarbij ook naar de rol van de pers die vanuit haar oorsprong een controlerende taak richting de overheid heeft; Tubantia weet van de miljoenenfraude door het CBR, maar kan, wil of mag er niet over schrijven. Gerben Kuitert, Angelique Kunst, maar ook de inmiddels vertrokken hoofdredacteur Martha Riemsma hebben er nooit iets over willen schrijven, terwijl ze in het bezit zijn gesteld van een overweldigende stapel bewijzen. Ze mogen dat om mogelijke interne (DPGMedia) codes of politieke redenen kennelijk niet. Of ze hebben een persoonlijk belang, tunnelvisie, en zijn er alleen op uit om een succesvolle Twentse ondernemer en zijn nieuwe levenspartner zoveel mogelijk te beschadigen” zegt de woordvoerder.

Kranten verkopen hun eigen onzin gewoon door aan de andere media of delen deze, ongevraagd, met alle edities van hetzelfde moederconcern. Dat drukt de kosten! Naast bijna alle regionale dagbladen zijn ook de toonaangevende kranten zoals de Volkskrant, Trouw, het Parool, NU en het Algemeen Dagblad onderdeel van de Belgische moeder DPG Media. En mogelijk wordt het platform ‘Retriever’ gebruikt voor de handel in content.

“We zien aan een programma als Vandaag Inside, maar ook aan de valse beeldvorming rond Gerard Sanderink en zijn levenspartner Rian van Rijbroek, hoe groot de negatieve invloed van machtsconcentraties zoals die van DPG Media in ons land is geworden”