Misbruiken Angelique Kunst en Tubantia portretten Gerard Sanderink en Rian van Rijbroek?

Dat is een van de vragen waar mogelijk een van ’s lands beste media-advocaten zich over moet buigen, samen met de vraag of Angelique Kunst’s eerste boek niet te veel gebaseerd is op haar persoonlijke mening en minder op feiten. Op de cover van het boek “Er is er hier maar één de baas!” prijkt Gerard Sanderink met zijn aktetas. Duidelijk is inmiddels dat Sanderink niet heeft ingestemd met het gebruik van de foto voor haar boek. Verder is afgelopen zaterdag in een paginagroot redactioneel artikel in Dagblad Tubantia een gemanipuleerde foto afgebeeld van Gerard Sanderink met daarop als een behangpatroon de afbeelding van zijn levenspartner Rian van Rijbroek.

“Ons lijkt het dat zowel Tubantia als Angelique Kunst een brug te ver zijn gegaan. Natuurlijk is het inmiddels redelijk gangbaar dat kranten, blogs en anderen soms afbeeldingen van derden gebruiken of manipuleren, maar het is dan raadzaam om hierover overleg te hebben” zegt een van de juristen die meekijkt en adviseert in het ‘dossier Sanderink’.

“Wij adviseren Sanderink en Van Rijbroek om eens het gesprek aan te gaan met Bas Le Poole. Hij behoort tot de besten in Nederland en zou hen beiden kunnen adviseren hoe ze Angelique Kunst kunnen sommeren om haar beweringen in het boek “Er is er hier maar één de baas” en het gebruik van de beeltenis van Sanderink in zowel het boek als in het artikel van zaterdag toe te lichten, te rectificeren of aan te passen” zegt de gedelegeerd advocaat.