Tubantia: Laatste rit zieke rijinstructeur…

Vorig jaar werd ik ge-appt door Peter Leerkotte; een Twents fenomeen op het gebied van rijles voor motorrijders. Meer dan 3000 mensen hielp Peter aan hun motorrijbewijs. Peter begreep maar al te goed mijn kritiek op het CBR; hij deelde die kritiek. Maar anders dan mij was hij geen voorstander van de harde aanpak die ik hanteerde. “Je moet in gesprek blijven met het CBR..” Onze app-conversatie eindigde met het voornemen om een keertje op een rustig moment met elkaar van gedachten te wisselen. Het zal er niet meer van komen. Vandaag meld de regionale rouwkrant dat Peter zijn laatste rit gaat maken…. bij leven!

Natuurlijk zullen veel collega-instructeurs en examinatoren als Bernd Ouwersloot, Henri Vianen en anderen Peter bij die laatste rit hun warme waardering geven. Want dat straalt de Twente rijschoolbranche graag uit bij dit soort momenten; onderlinge verbondenheid, collegiale waardering en wederzijds respect.

Nog niet zo lang werd ik bij het CBR examencentrum zwaar mishandeld door de eigenaar van de grootste rijschool van Twente; Peter Brünen. Hij sloeg mij zonder aanleiding op de uitsorteerstrook voor aanstormende vrachtwagens van het Transportcentrum. Ik belandde onterecht uren in de cel en daarna op de Eerste Hulp van MST met mogelijk hersenletsel, gebroken nek en naar onlangs bleek een hartinfarct.

Dat nieuws haalde de Tubantia niet, maar de bovenstaande ‘collega’s’ en CBR-ers zouden er wel voor geapplaudisseerd hebben. Niet voor mij, maar voor de dader René Brünen. Trots vermelde zijn zoon Tom tegen een getuige “Dit verdient Kamps!”.

De rijschoolwereld in Twente is in al haar facetten ten dode opgeschreven en zal Peter Leerkotte vast en zeker binnen enkele jaren volgen!

Peter: Sterkte en mijn oprechte waardering voor jouw oprechte apps; jij bent (nog steeds) beter dan de rest!