Politie Oost-Nederland stopt klacht journalist in de doofpot!

Met een simpel mailtje deelt Kees Pauw van de politie Oost-Nederland vandaag aan journalist Henrie Kamps mede dat hij de klacht die Kamps ingediend heeft, tegen twee agenten die hem bijna de dood injoegen op 8 maart 2022, per direct beëindigd. Kamps is er duidelijk over: hem was al voor hij de klacht indiende duidelijk dat de Politie zijn klacht nooit serieus zou nemen, daarvoor zijn er door het korps Oost-Nederland in het afgelopen half jaar al veel te veel fouten (vergrijpen) gepleegd.

“Ik heb die klacht ingediend op advies van korpschef Janny Knol en heb gedurende de behandeling gemerkt dat zelfs de Klachtencoördinatoren vooringenomen zijn. Een echte klacht zal nooit enige kans maken bij de Politie; hetzelfde probleem als bij het CBR. Een zwaar gecorrumpeerde instantie die haar eigen klachten afhandelt”

Kamps heeft niet onder stoelen of banken gestoken dat de Klachtencoördinator gelogen heeft tijdens het intake-gesprek; zo beweerde Kees Pauw meerdere malen dat hij jurist was en daarom Kamps bepaalde maatregelen ontraadde. Maar Pauw blijkt geen jurist te zijn.

“Na een een-tweetje met het Openbaar Ministerie werd de klacht ‘opgeschort’ en daar heb ik duidelijke bewoordingen iets van gezegd. Ik neem er geen woord van terug. Gekker nog, types als deze Kees Pauw staan aan de basis van het steeds verder dalende vertrouwen van de burger in de overheid.”

Kamps meld dat hij geenszins van plan is om het besluit, dat Pauw kennelijk op eigen houtje kan nemen, voorlegt aan de Nationale Ombudsman. “Door het falen van dit soort gecorrumpeerde ambtenaren is het instituut Nationale Ombudsman eigenlijk niet meer in staat om haar werk te doen. Dat weten dit soort figuren en daarom verwijzen ze er naar. Dat doet het CBR misschien wel duizend keer per week. Een beetje hetzelfde als massaal mensen naar Schiphol sturen. Je weet dat het dan vastloopt. Dat hoort bij het gedrag van gecorrumpeerde ambtenaren als Kees Pauw, Alexander Pechtold en anderen”

Kamps: “Ik heb ruim een maand geleden, op verzoek van de minister ook een klacht ingediend bij het Arrondissementsparket Arnhem. Maar ondanks een herhaald verzoek heeft de Officier van Justitie nog niet gereageerd. Maar ik geef niet op hoor; ik heb mij er in vastgebeten en zal alle betrokken in beeld brengen in toekomstige YouTube programma’s.

“Gelukkig ga ik iedere maand een dagje of vier/vijf naar een heerlijk appartement in Verweggistan en hoef ik even niet te denken aan het walgelijke gedrag van een flink deel van onze overheidsdienaars. Dat is een verademing. Misschien ga ik er over een paar jaar wel definitief wonen; ik kan er niemand verstaan en hoef mij dus ook te storen aan dom gezwets zoals van deze gecorrumpeerde Kees Pauw” zegt Kamps.