Kamps: ‘Ik hoop dat Rian van Rijbroek haar aangifte ook op het hoofdbureau Hermandad in Enschede doet’

© Zelf vecht Kamps al een half jaar om meerdere aangiftes over strafbare feiten vanuit het CBR bij het Openbaar Ministerie op de kaart te krijgen. Alle pogingen om aangifte te doen tegen het CBR, in de persoon van Alexander Pechtold en enkele lokale handlangers, stierven in schoonheid. Het OM, onderdeel van de rechterlijke macht, werkt zelfs een aangifte van een zware mishandeling rond de Needse journalist tegen. Ook het advies van Minister Dilan Yeşilgöz-Zegerius om een klacht in te dienen bij de Officier van Justitie van het Arrondissementsparket in Arnhem bleef tot tweemaal toe onbeantwoord.

Kamps is duidelijk; hij hoopt dat ook de huidige levenspartner van Gerard Sanderink haar aangifte van een poging tot zware mishandeling indient bij het politiebureau aan de Hermandad in Enschede. Van Rijbroek is vrij in de keuze waar ze aangifte doet en Kamps adviseert haar dat te doen in de woonplaats van de verdachte; Brigitte van Egten.

“Van Rijbroek gaat ongetwijfeld dezelfde tegenwerking ondervinden bij de politie en het Openbaar Ministerie. En door onze gezamenlijke ervaringen te bundelen kunnen we ‘samen op trekken’. Ik was gisteren enorm onder de indruk van de werkwijze en slagvaardigheid van haar advocaat Gino van Tilborg; een verademing in de rechtszaal. Nauwelijks iets van papier oplepelen en vooral to-the-point. Indrukwekkend. Dat is het type advocaat dat je nodig hebt als de politie, het OM en mogelijk zelfs de rechterlijke macht vooringenomen handelt” aldus Kamps die op 8 maart zwaar mishandeld werd door René Brünen de eigenaar van de grootste rijschool in Enschede en door journalist Kamps genoemd in de zwendel van het CBR én grote rijopleiders. De zoon van Brünen, Tom Brünen, vertelde een omstander (getuige) dat Kamps de mishandeling had verdiend, omdat hij schreef over de fraude.

Kamps bij de aanval een hartinfarct en werd door twee agenten van de Enschedese politie meer dan een half uur aan zijn lot overgelaten; lag bijna bewusteloos tegen een lantaarnpaal bij het CBR. Kamps raakte met zijn auto van de weg, toen hij ten einde raad zelf naar het ziekenhuis wilde rijden, in de sloot, werd vervolgens gearresteerd en afgevoerd naar het arrestantencomplex in Borne. Daar werd Kamps meerdere keren onwel en belandde uren laten in zorgwekkende toestand op de Eerst Hulp van het MST Ziekenhuis in Enschede.

Een intern onderzoek van de politie Oost-Nederland is gefrustreerd door het Openbaar Ministerie en inmiddels opgeschort.

‘Het OM is inderdaad zoals onze advocaat Jerome de Jongh van Lier het vorig jaar al beschreef in de rechtszaal aan het verworden tot een criminele organisatie en gedraagt zich als een giftige slang’. Samen met van Rijbroek, en anderen, zou ik dat gedrag graag onder de aandacht willen brengen bij de bevolking, de media en de politiek; hoewel ik van die laatste geen enkele verwachting heb.