TUBANTIA: ‘Brigitte van Egten verdacht van poging tot zware mishandeling’

Uitgerekend het Dagblad Tubantia komt om 19.00 uur met het bericht dat er door Rian van Rijbroek aangifte wegens een poging tot zware mishandeling wordt gedaan tegen Brigitte van Egten; de ex van Gerard Sanderink. Dat is opmerkelijk omdat dit nieuws wereldkundig wordt gemaakt door Tubantia-verslaggever Lucien Baard die vandaag in de rechtszaal verscheen in plaats van de voormalige Libelle redactrice en zelfverklaard onderzoeksjournaliste Angelique Kunst.

“Zo zie je maar” zegt onze correspondent ter plaatse; “Angelique Kunst heeft haar spreekwoordelijke ‘kont nog niet gekeerd’ of haar opvolger publiceert hoogstpersoonlijk het volgende mogelijk schadelijke nieuws voor Brigitte van Egten. Dat is best opmerkelijk, want dezelfde Lucien Baard weigerde eerder dit jaar over een echte zwaarmishandeling van journalist Henrie Kamps bij het CBR Examencentrum te schrijven. Overigens net als Gerben Kuitert, Angelique Kunst en de vertrokken hoofdredacteur Martha Riemsma. Waarschijnlijk omdat dit niet toegestaan is door DPG Media.”

Waarom Tubantia dit nieuws brengt, voor er nog maar een heuse aangifte ligt, is niet duidelijk maar voor onze research is het natuurlijk aanleiding om nauwkeurig te reconstrueren wat er tijdens de inval bij Rian van Rijbroek is voorgevallen. Dat het geen zuivere koffie is lijkt evident, want zelfs veel buren is niet ontgaan dat er met ongekende inzet van mensen en macht is ‘huisgehouden’ bij van Rijbroek. Wij hebben vorige week al een anoniem bericht ontvangen met daarbij een screenshot van het moment waarop een van de mensen die betrokken was bij het bewijsbeslag namens Brigitte van Egten inderdaad onder de motorkap handelingen verricht, die op zijn minst een nader onderzoek vereisen.

een screenshot van de bewakingscamera van Rian van Rijbroek registreert verdachte handelingen onder de motorkap van haar auto

En Brigitte van Egten heeft vandaag bijna alle ontdekkingen zelf op tafel gegooid in een bijna 500 pagina’s tellende dagvaarding. Haar raadslieden lieten zelfs een geluidsfragment horen dat buit is gemaakt bij de overval/inval. Van Egten heeft daarmee vooral zelf alles ‘publiekelijk’ gemaakt en niet Rian van Rijbroek. Ongekend dom denken wij!

“Natuurlijk is dit aanleiding voor ons om door te vragen bij van Gino van Tilborg; de advocaat van Rian van Rijbroek. Ik heb wel even met hem kennis gemaakt en ons geïntroduceerd, maar met ons heeft hij het er niet over gehad dat er een aangifte zou volgen. Een poging tot zware mishandeling kan zelfs leiden tot een gevangenisstraf.

Morgen eerst maar eens even de feiten checken of datgene dat Lucien Baard schrijft wordt bevestigd door Gino van Tilborg. Het is en blijft de Tubantia… dus wij zijn op onze hoede”