Kiest Almelose rechtbank voor beeldvorming of waarheid?

Met de weken en maanden ontstaat de indruk dat de strijd tussen Brigitte van Egten en Gerard Sanderink er vooral een is die zich vanuit jaloezie en haat heeft ontsponnen tot buitengewone proporties. Waarbij de beeldvorming in de media, gaandeweg mede-bepalend is geworden voor de rechtspraak in, vooral, de Almelose rechtbank. Daar waar door Diete van Egten, voorheen Brigitte van Egten, en Angelique Kunst (Tubantia) een beeld wordt geschetst dat Gerard Sanderink volledig de kwijt is geraakt door de niet begrepen Rian van Rijbroek komt er nu meer en meer bijval voor het werk van de verguisde cyberdeskundige Rian van Rijbroek. Daarbij rijst meer en meer de vraag of en in hoeverre de rechtbank in Almelo op 8 juni nog wel onafhankelijk kan oordelen.

Uit onderzoek blijkt dat door de ex van Gerard Sanderink handig gebruik is gemaakt van de contacten die zij door een 15-jarig dienstverband bij RTV Oost in de regionale media heeft opgebouwd. En dat door ‘zwartmakerij’ in Tubantia de discussie in de media is ontstaan over de deskundigheid van Rian van Rijbroek én de invloed die zij zou hebben op een van de succesvolste Twentse ondernemers uit de historie. Maar nu keer op keer blijkt dat de voorziende blik van Rian van Rijbroek werkelijkheid wordt zal de rechtbank toch wat genuanceerde moeten kijken dat dit een privékwestie betreft. En zolang Gerard Sanderink beslissingsbevoegd is en bij volle verstand blijft volharden dat hij zelf zijn besluiten ondertekent lijken de aanvallen van Brigitte van Egten toch vooral bedoeld om de rechtbank te beïnvloeden en zichzelf buitenproportioneel te verrijken. Daarbij lijken dat opeenvolgende rechters eventuele dwangsommen voor Rian van Rijbroek, en anderen, afhankelijk maken van het vermogen van Gerard Sanderink.

Ondertussen lijkt het er op dat Diete van Egten, of hoe ze nu heet, ondertussen snel de enorme verbeurd verklaarde dwangsommen casht en de buit verdeelt met peperdure advocaten en de betrokken media. Waarna ze straks mogelijk het hazenpad kiest…

Hoewel ons onderzoek eigenlijk nog moet beginnen valt het op dat zelfs de rechterlijke macht zich toch wel erg laat leiden door het beeld dat in de media is opgeworpen; een zielige, kwetsbare ex tegen de machtige ondernemer en zijn nieuwe vriendin; die gemakshalve op ieder moment is neergezet als een ‘gekkie’.

‘Eigenlijk hoeven we alleen nog maar te wachten op geld-spuwende geldautomaten om zeker te weten dat Rian van Rijbroek in haar boek “Unhacked” en reëel beeld schetst van de gevaren die op onze maatschappij af komen” schrijft een cyberdeskundige in een reactie aan onze redactie”

Al eerder schreven wij dat nooit iemand heeft durven beweren dat Endemol een onbetrouwbaar bedrijf was; terwijl John de Mol een zelfverklaard tv-producent is en Joop van den Ende zelfverklaard musical producent. Beiden zijn er (multi) miljardair mee geworden en nooit door rechters zo makkelijk gekleineerd.

Hoe zorgt de term ‘zelfverklaard cyberdeskundige’ er voor dat mensen Rian van Rijbroek’s visie in twijfel wordt getrokken; terwijl de werkelijk meer en meer haar voorziende visie bevestigd?

Wij denken dat echt journalistiek onderzoekswerk zal aantonen dat Rian van Rijbroek die term cybersdeskundige zeker verdient en dat Gerard Sanderink zich terecht niet laat ‘afpersen’ door een rancuneuze ex en RTV Oost medewerkster.