Advocaat Kamps “Wij gaan de politie aansprakelijk stellen voor het hartinfarct van Henrie Kamps”

In sneltrein tempo volgen de ontwikkelingen rond de zware mishandeling van journalist Henrie Kamps zich gisteren en vandaag op. Nu ontvangen wij een persverklaring van de advocaten van de op 8 maar 2022 zwaar mishandelde journalist Henrie Kamps. Kamps werd bij het examenterrein van het CBR door de eigenaar van de grootste rijschool in Enschede, Verkeerscollege Brünen, mishandeld onder de ogen van twee lokale agenten en een CBR examenmanager. Tot op heden weigert de politie de zware mishandeling serieus in onderzoek te nemen en vandaag heeft de Klachtencoördinator Kees Pauw meegedeeld dat de procedure wordt opgeschort.

Naar deze week blijkt heeft Kamps in het arrestantencomplex in Borne, waar Kamps tot zijn eigen verbazing door de politie Oost-Nederland werd afgevoerd een hartinfarct gehad. Het was dankzij een in alle haast ingeschakelde GGD-arts dat Kamps met spoed werd afgevoerd naar het MST Ziekenhuis in Enschede.

“De beide agenten hadden, net als ieder andere Nederland, hulp moet bieden, maar zijn gewoon met de CBR examenmanager naar binnen gelopen en lieten Kamps ruim een half uur, onderuitgezakt, tegen een lantaarnpaal wachten. Nu Kamps bevestigd heeft gekregen dat het Openbaar Ministerie er een doofpot-affaire van willen maken gaan we de politie Oost-Nederland aansprakelijk stellen. Verder wenst Kamps vervolging van betrokken ambtenaren zoals Kees Pauw, Wolter Alberts en natuurlijk de beide agenten die Kamps zijn rechten hebben geschonden”

“Op advies van de minister heeft Kamps op 1 mei en 26 mei een klacht ingediend bij het Arrondissementsparket te Arnhem. Daar heeft hij geen enkele reactie op gekregen, behalve dan dat nu blijkt dat het OM de klachtenprocedure bewust frustreert.