Beste Kees,

Jij bent volgens mij al meer dan 30 jaar in dienst bij de politie en ik heb je leren kennen als Klachtencoördinator. Jij bent vast een innemende persoonlijkheid, fijne collega, maar tegelijketijd sta jij voor mij symbool voor hoe ‘dienders’, net als bij het CBR en andere overheidsdiensten, al veel te lang werkzaam zijn bij onze overheid.

Mijn ervaring met mensen (werknemers) is dat als ze al zo lang een dienstverband hebben en nooit 1 moment hoefden te vrezen voor hun baan ze de uitgangspunten van het vak uit het oog verliezen. Dat brengt het risico met zich mee dat ik ‘gecorrumpeerd’ gedrag noem; jij maakt je eigen regels, hebt je eigen waarden en vergeet waar de overheid voor dient; “De Rijksoverheid maakt beleid, vaardigt wetten uit en ziet toe op naleving”.

Vanaf dag 1 ben jij voor mij het levende bewijs hoe de Klachtenbehandeling bij de politie soms, veel, vaak niet meer is dan ‘de slager die zijn eigen vlees keurt’.

Al in ons eerste gesprek loog je keihard over je kwalificatie en die van de teamchef Twente (Wolter Alberts); jij maakte je kenbaar als ‘jurist’ maar dat ben je niet. Wolter trouwens ook niet, maar die beweerde of beaamde het ook niet!

Jij ‘profileerde’ mij in je eerste de beste email als iemand ‘Die door jou en anderen wordt bestempeld als ‘sturend’. Je bood er ranzendsnel je excuses voor aan; ook weer per mail. Hoe zo vooringenomen, onafhankelijk en vertrouwen? Gekkie!

Jij en al je (gecorrumpeerde) politie- en OM maatjes, vrindjes, boefjes mogen van mij vinden wat jullie willen. Ik laat jullie niet meer los; stuk voor stuk slinger jullie namen, rangen en gedragingen in de media. Via blogs, tv, YouTube. Al moet ik er zendtijd voor inkopen net als Harry Mens.

Niet in de vorm van laster en smaad, maar gewoon journalistiek onderbouwd, met mails en verborgen camera-beelden. Laten zien hoe jij, de korpsleiding en OvJ’s met mensen omgaan die een Klacht hebben.

In 2020 zorgde ik er voor dat een Oekrainse vrouw en haar zoon, zij was een leerlinge van mij, de Nederlandse nationaliteit kregen en die vreselijke oorlog ontsprongen. Het knaapje gaat volgend jaar naar groep 2 van het VWO en hoeft niet naar het front!

Vanmorgen sprak ik Sami, mijn Syrische buurman, die mij voor de zoveelste keer bedankte dat hij dankzij mij nu al 4 maanden een vaste baan had als saunabouwer. Iedere dag hoor ik zijn twee dochtertjes gieren, lachen en K3 zingen. Na vier jaar in alle fabrieken met de nek te zijn aangekeken heeft Sami nu zijn droombaan. Hoe gaat het met jouw buurman?

Kees, fuck you met je gecorrumpeerde gedrag! En bel gelijk ff je OM-vrinden om ze te vertellen dat jij, de OvJ en velen daar omheen eens zouden moeten praten Oekraïners, Syriers met wat er mis was en/of is in de landen van herkomst.

Ik denk dat jij, Wolter, Janny en de OvJ je kapot schrikken. De ellende, corruptie begon in al die landen bij de overheid, de dienders.

En daar eindigt die, van mij betreft, ook!

Prettige Pinksterdagen!

groet,

Henrie Kamps (NVJ11616)