CBR wordt net zo’n drama als Schiphol nu!

Een half jaar lang deed onderzoeksplatform RIJLEZZ ‘undercover’ onderzoek naar mogelijke misstanden binnen het CBR. En zeer tegen de wil van CBR directeur Alexander Pechtold werd aantoonbaar bewijs gevonden van bugs, misleiding en zelfs oneerlijke handelspraktijken. De door de onderzoekers geraamde schade voor de overwegend jonge kandidaten zal mogelijk in de honderden miljoenen lopen. Pieter Omzigt, de vaste Kamercommissie, D66 en Minister Mark Harbers zijn door de klokkenluider geïnformeerd en hebben, zoals Mark Harbers, soms zelfs bevestigd dat ze ‘kennis hebben genomen’. Anderen, zoals Pieter Omzigt, reageerden volstrekt niet. Net als in het Schiphol-drama zwijgt Den Haag in alle toonaarden…. tot het te laat is.

“Je zult een herhaling zien van wat er de afgelopen weken gebeurde op Schiphol. In de rijschoolwereld zijn de rijscholen meegesleurd onder de dwang van de overheid; net als dat met de facilitaire bedrijven op Schiphol is gedaan de voorbije jaren. Beveiligingsbedrijven, grondpersoneel alles moest onder dwang van de overheid goedkoper én anders. Tot het personeel overliep naar andere branches en Schiphol implodeerde. Dat gaat binnenkort ook in de rijschoolwereld gebeuren” zegt klokkenluider/journalist Henrie Kamps.

“Bij het CBR zit een nog grotere koekenbakker dan bij Schiphol: Alexander Pechtold. Dick Benschop van Schiphol is simpelweg een bestuurder die geen gevoel kan ontwikkelen op een aanstormende crisis. Alexander Pechtold is manisch manipulatief en slecht. Hij ‘stuurt’ bewust aan om een volledige beheersing van de markt en heeft de volledige rijschoolwereld in zijn grip. Daarbij gesteund door opeenvolgende zwakke ministers. Uiteindelijk zal het CBR zelf bezwijken onder de druk vanuit honderdduizenden klagende kandidaten en zal er een nieuwe markt ontstaan, zullen er meer mensen zonder rijbewijs op de weg komen”