Kamps zegt vertrouwen op in klachtencoördinator Kees Pauw van de politie Oost-Nederland

Journalist Henrie Kamps heeft vanmiddag in een persverklaring laten weten geen vertrouwen meer te hebben in de klachtencoördinator Kees Pauw van de politie Oost-Nederland. Volgens Kamps doet Pauw in gesprekken vriendelijk, maar blijkt uit alles dat hij niet onafhankelijk is. Het is met name de wijze waarop Kees Pauw vooringenomen handelt.

“Hij [Pauw red] informeerde mij vandaag over het feit dat mijn klacht naar de betrokkenheid van twee agenten van het team Enschede bij de zware mishandeling op 8 maart jl is stopgezet, omdat er een strafrechtelijk onderzoek is ingesteld door de Officier van Justitie naar een mogelijk incident dat aan de mishandeling vooraf is gegaan; ik heb 10 meter over de parkeerplaats van het CBR gelopen.

Overigens heb ik mij al voor dat, door het OM in scene gezette verhoor gemeld bij het arrestantencomplex in Borne; maar de verhoorster (ene mevrouw Bloemhof) kwam niet opdagen.

Nu Kees Pauw, klachtencoördinator, de behandeling heeft aangehouden zal ik ook niet meer meewerken aan welk verhoor dan ook. Ik realiseer mij natuurlijk dat dit allemaal ‘spel’ is tussen het OM en de politie.

Het kwalijkste vind ik de uitspraken/beweringen die Kees Pauw tot op heden heeft gedaan”

“Wij vinden je nogal ‘sturend’ in deze kwestie maar dat zul je wel vaker horen” en ‘Wolter Alberts [teamchef Enschede] en ik zijn juristen” beweerde Kees Pauw na de eerste ontmoeting in zijn mailreactie. Dat laatste bleek, bij navraag, niet waar; Teamchef Wolter Alberts en Kees Pauw blijken beide geen jurist te zijn. Kees Pauw bood schriftelijk zijn excuses aan.

Ook vandaag gaan er mails heen en weer; waar op zijn Twentse gezegd “De honden geen brood van lusten”

De mails van Kees Pauw liggen inmiddels bij de advocaten, maar mijn reactie mag iedereen natuurlijk lezen. Deze heb ik tegelijkertijd naar Korpschef Oost-Nederland [Janny Knol red] gestuurd; zijn was degene die graag wilde dat ik een formele klacht indiende…..