‘Kamps is knettergek in zijn column!’

Nu ONRECHT.nl steeds meer bezoekers krijgt ontvangt de redactie natuurlijk ook meer en meer reacties op artikelen. Het zijn vooral de beide actieve dossiers, CBR én Sanderink, die in hoge mate mensen verleiden tot leuke en boze reacties. Op de column van journalist Henrie Kamps, waarin hij het idee oppert dat Gerard Sanderink misschien eens zou moeten overwegen om via een statement op ONRECHT.nl aan te kondigen dat hij desnoods overweegt om zijn belang in Centric te verkopen aan buitenlandse investeerders is een veelgehoorde reactie dat Kamps knettergek is.

“Ja dat is de mening van journalisten en anderen die mee hobbelen met onze overheid en rechterlijke macht en die geloven wat Tubantia schrijft. Maar juist vanwege mijn betrokkenheid bij beide actieve dossiers durf ik de uitspraak wel aan” zegt Kamps.

Kamps geeft aan dat directeur Alexander Pechtold van het CBR aantoonbaar honderdduizenden jonge mensen voor misschien wel honderden miljoenen heeft misleid, dat Pechtold in 2018 verdween uit de politiek omdat hij zich kennelijk had laten omkopen door een Canadese diplomaat, dat Pechtold aantoonbaar valse aangiftes heeft ingediend, maar dat het Openbaar Ministerie, ministers, maar ook Tweede Kamer fracties helemaal niets doen met die wetenschap. Dat Tubantia er alles van weet, maar nooit over schrijft.

Daarentegen worden Gerard Sanderink, Rian van Rijbroek en anderen, die loyaal zijn aan Sanderink, door het rechtssysteem steeds meer in het nauw gedreven. En daar ligt niets ‘groots’ aan ten grondslag. ‘Gedoe met een ex..!’

“In het geval van Sanderink is er een ex die in haar eentje in staat is om het OM, FIOD, rechters wél te activeren. Het lukt Brigitte van Egten of Diete van Egten om bijna wekelijks in alle kranten in Nederland de aandacht te vestigen op het enorme onrecht dat haar is aangedaan… althans dat vind ze zelf. Maar hoe is het dan in Nederland met de honderdduizenden jonge mensen die aantoonbaar misleid worden door het CBR. De tienduizenden slachtoffers uit het Kindertoeslagschandaal en de uit huis geplaatste kinderen?” zegt Kamps.

“Onze regering, OM, rechters maar zelfs mannen als Pieter Omzigt staan het toe dat bedrijven als Centric, Strukton en de eigenaar genadeloos worden aangepakt. Openlijk en bij voortduring wordt de suggestie gewekt dat niet Gerard Sanderink, maar Rian van Rijbroek de besluiten neemt. Wat een onzin, al zou dat zo zijn…! Dan is het nog aan de enig eigenaar van een bedrijf om te bepalen of hij dat wil. Niet aan een overheid die zelf gezinnen verpletterd, verketterd, uit elkaar rukt en de verdommenis in stuurt.

Laat het kabinet Rutte nu maar gewoon doen waar de mensen voor gestemd hebben, want dat is democratie. Sanderink is eigenaar van bedrijven die hij zelf heeft opgebouwd; voor hem gelden de regels van een democratie niet. Maar het vreemde in zijn geval is dat ministers en hun ministeries Gerard Sanderink de maat willen nemen, terwijl ze zelf alles doen wat ‘God’ en de democratie verboden heeft.

Als mij dat zou overkomen en ik zou (enig) eigenaar zijn dan zou ik mijn advocaat vragen om een statement voor te bereiden waarin ik de regering waarschuw dat ik mijn belang in Centric verkoop aan wie ik wil en dat Pieter Omzigt, Mark Rutte of wie dan ook voortaan de nieuwe eigenaren, al zouden het Chinezen zijn, maar moeten uitleggen dat ze Gerard Sanderink net zo lang hebben laten pesten door rechters in Almelo, FIOD en anderen dat hij zijn belangen heeft verkocht aan wie er een goede prijs voor betaalde.”

“Dan kunnen de regering, rechters, OM en de media voortaan dagelijks even kijken op ONRECHT.nl of Sanderink wel of niet dat besluit persoonlijk aankondigt of dat door zijn woordvoerder laat doen” zegt de initiatiefnemer van het nieuwe platform.

Kamps geeft aan dat hij denkt dat Sanderink dat niet zomaar zal doen, maar dat Sanderink wel voor eens en altijd duidelijk maakt dat onze overheid zelf eens in de spiegel moet kijken. Dat Hugo de Jonge, Mark Harbers en zeker Cora van Nieuwenhuizen meer liegen en bedriegen dan hij ooit heeft gedaan. Dat Mark Rutte al jarenlang zijn mobiel opschoonde en dat hij dat maar een keer heeft laten doen. Maar vooral dat de hetze tegen hem voorbij moet zijn.

“Als het om een honderden miljoenen zwendel bij het CBR (overheid) gaat dan wordt een aantoonbaar criminele directeur, Alexander Pechtold, in bescherming genomen door leden van het huidige kabinet, OM en Tweede Kamer-fracties, maar als de directeur van Centric door een ex beschuldigd wordt dan staan het OM, rechters en de traditionele media in de rij om Gerard Sanderink, Rian van Rijbroek en zijn bedrijven buitenproportioneel aan te pakken” zegt de columnist.

Kamps verwijst naar de problemen die Nederland momenteel heeft met het Russische gas. “Ik denk niet dat onze overheid het risico wil lopen dat Centric straks Chineze eigenaren krijgt” Maar ik denk dat het Gerard Sanderink vrij staat om dat te overwegen, al was het maar om aandacht van het kabinet te krijgen voor de manier waarop zijn bedrijf lijd onder de druk aanhoudende druk vanuit de rechterlijke macht. En laten we eerlijk zijn; hoe lang is het geleden dat Mark Rutte en onze koning en koningin vrolijk een biertje dronken met Poetin? Dus waarom zou Sanderink niet mogen Chinezen?”

“Misschien ben ik wel knettergek geworden, maar dat is onze overheid al veel langer!” merkt Kamps op.

Nederland is onder de kabinetten Rutte al hoog en breed ver-Chineest….”

En mocht Gerard Sanderink iedereen verwijzen naar ONRECHT.nl dat gebruiken wij die aandacht om ook andere dossiers onder de aandacht te brengen. Dan komt het maatschappelijk tegengeluid vanuit de bevolking langzamer hand wel op gang. En ‘in the end’ is het een volk dat regeert….