Beste Gerard,

Vanmorgen lees ik in onze regionale sufferd de ‘Tubantia’ dat op 4 juli je ‘Oale grond’ wordt geveild, zodat je ex eindelijk meer dan waar ze recht op heeft krijgt. Dankzij de rechtspraak en (regionale) media. Ik heb je nog nooit ontmoet, dus moet het maar doen met de foto’s uit de krant en wat ik over je lees. Twijfel niet over jezelf; voor mij en vele anderen zie je er betrouwbaar uit en heb je veel bereikt in je leven. Je bied al jaren vele duizenden gezinnen een boterham. Je hebt al vele studenten geholpen… Wat anderen ook mogen zeggen.

Ik zou de woorden willen gebruiken van iemand die voor zijn RTV Oost carrière bij een van mijn bedrijven startte in een opleiding voor langdurig werkelozen; Willy Oosterhuis: LOAT GOAN!

Loat de oale grond goan!

Laat Twente, de Tubantia, Almelo achter je… ik heb dat destijds ook gedaan om 25 jaar later pas terug te keren voor mijn eerherstel…

Je hebt dan niet de oorlog verloren, maar slechts één slag en dan nog niet eens omdat je iets verkeerd hebt gedaan, maar omdat onze Rechtstaat al fors besmet is geraakt met een voor ons land rampzalig virus; GGVDO (gecorrumpeerd gedrag van de overheid)

Neem je ‘verlies’ maar zie het als ‘winst’. Winst op die mensen die sinds enkele jaren via een slinks spel via de krant en het rechtssysteem uit zijn op een deel van je je vermogen. Het is, zo zie ik dat, moderne chantage met behulp van de Staat.

Ooit (25 jaar geleden) raakte ik al mijn bedrijfjes kwijt en zelfs mijn privéwoning. Maar niet mijn levenspartner en niet met mijn zelfrespect. Dat telt!

Ik heb dat vreselijke onterechte verlies van ‘zaken’ uiteindelijk ervaren als een opluchting en als een leerschool. Het is de reden dat ik nooit geen rechtszaken meer voer. Ik dwing sindsdien, zoals in het geval van het CBR, de Staat om dat voor mij te doen. Gewoon op basis van dezelfde wet die nu tegen jou wordt misbruikt.

Ik heb geleerd dat je in zaken soms een (onterecht) verlies moet nemen. Ik kan er niet tegen, maar weet dat het er helaas bij hoort.

En jij raakt echt niet alles kwijt, zeker niet je zelfrespect en zeker niet Rian. En gezien de reactie van sommige ‘oudgedienden’, die onze redactie hebben gemaild, zijn er nog steeds genoeg mensen die jouw ‘half stoan!”. Zie dat als je houvast!

Die kleine 2 miljoen moet je beschouwen als losgeld; zoals Freddie Heineken dat ooit deed. Zorg dat degene die het je afhandig maken er minimaal van kunnen genieten en gebruikt het rechtssysteem tegen hen; jaag ze op!

Gebruik een deel van je vermogen om het systeem op exact dezelfde wijze te bevechten als jou (en tienduizenden gewone mensen) dat nu is overkomen. Buiten de rechtszaal, want de rechtbank (zeker in Almelo) is verworden tot een Casino 3.0

Laat de Nederlandse Staat merken dat jij je juist door deze uit de handen gelopen privé-kwestie realiseert hoe het bij tienduizenden gewone gezinnen moet hebben gevoeld dat er een kind uit het gezin werd gehaald, zonder dat de rechter er met een vol verstand naar keek of dat wel terecht was. Gekker nog zonder dat ze rechtshulp kregen. Kanslozer waren dan jij ooit bent geweest!

Hoe tienduizenden gezinnen zijn vermorzeld door dezelfde mensen als die jou en Rian hebben gechanteerd; gezinnen uit het Kindertoeslag-schandaal. Sommige ouders pleegden zelfmoord omdat ze op dezelfde manier met de rug tegen de muur werden gezet door ambtenaren, instanties. Achteraf volledig onterecht! Maar meer dan 1000 kinderen kwamen nooit (ook nu niet) meer thuis.

Hoe honderdduizenden mensen volstrekt onterecht op zwarte lijsten van de fiscus kwamen en geen hypotheek meer konden krijgen; geen baan of andere verworvenheden omdat ze een voornaam hadden die klonk als ‘Achmed’.

Jij kunt ook buiten de rechtszaal je eerherstel krijgen en echt iets betekenen voor de maatschappij.

En tot slot; je ex krijgt straks misschien wel die 2 miljoen… maar de angst om die kwijt te raken, als jij er op gaat jagen, zal net zo onprettig zijn als jij en Rian nu ervaren.

En door je niet meer in de media, zoals Tubantia, FD, BNR te laten zien of horen of in de rechtszaal is de lol er voor ‘anderen’ snel af.

Ik weet niet of het een uitspraak is van Ernest Hemmingway maar ik zou zeggen “Je kunt beter de jager zijn dan de gejaagde….”