Michiel Toebes: ‘Wij moeten u toch verhoren van een meerdere…’

Dat de overheidsinstanties in Nederland voor een behoorlijk deel ontspoord zijn werd al pijnlijk duidelijk door het Kindertoeslagschandaal en sinds kort ook door de ‘staatsontvoeringen’ van duizenden kinderen. Gedupeerden hebben wel rechten, maar bij de politie, het Openbaar Ministerie, Belastingdienst, CBR en tal van andere overheidsinstanties werken ‘dienders’ die de ambtseed beschouwen als een legitimatie om burgers te terroriseren.

We zien dat bij Johan Derksen, Johny de Mol, Gerard Sanderink en journalist Henrie Kamps.

Zodra bijvoorbeeld binnen het Openbaar Ministerie bepaalde (hulp)officier van Justitie iemand eenmaal in het vizier heeft dan vindt zo’n rotte appel (binnen de rechterlijke macht) alles geoorloofd. Hetzelfde bij het CBR, de politie, de belastingdienst, Jeugdzorg en zonder twijfel bij talloze andere overheidsinstanties.

Een verdachte hoeft niet eens verdacht te zijn; het is al voldoende als iemand binnen de politie, het OM of CBR er lol in beleeft om te laten merken hoeveel macht je kunt ontlenen aan de ambtseed.

Hoe bekender je bent of hoe kwetsbaarder… hoe meer ‘fun’ lijkt het credo. ‘Niet geschikt’ zou het reclamespotje van Defensie laten zien!

Op 8 maart 2022 wordt de Needse journalist Henrie Kamps mishandeld door de eigenaar van de grootste rijschool van Enschede. De dader René Brünen krijgt een kopje koffie van het CBR en ondertussen regelt het CBR een valse aangifte. Kamps ligt dan buiten al gewond en zonder hulp tegen een lantaarnpaal.

Er loopt inmiddels een intern onderzoek naar de gedragingen van twee agenten die Kamps geen enkele hulp boden; maar hem, toen hij van de weg raakte met zijn auto, arresteerden en zonder pardon afvoerden naar het arrestantencomplex.

Kamps blijkt ernstiger gewond te zijn geraakt dan iedereen aanvankelijk dacht; hij moet binnenkort een hartoperatie ondergaan en ondervind reflex-problemen. Hij zal blijvend hinder ondervinden.

Enkele weken later wilde de politie hem in datzelfde arrestantencomplex verhoren; Kamps ging met een zwaar gemoed terug naar de plek waar hij een trauma opliep; maar de agent die hem wilde verhoren, mevrouw Bloemhof, kwam niet opdagen.

Weer enkele weken later belde de volgende agent Michiel Toebes; ‘men’ wilde Kamps alsnog verhoren in het arrestantencomplex, maar Kamps gaf aan daar niets voor de voelen. Wel was Kamps bereid om naar het hoofdbureau in Enschede te komen. Toebes zegde hem toe hierover overleg te voeren.

Vandaag, wederom weken later, belde Michiel Toebes opnieuw; een verhoor op de Hermandad in Enschede was akkoord.

Terloops meldde journalist Kamps dat hij wel wilde verschijnen maar zich te beroepen op zijn zwijgrecht. Michiel Toebes dacht dat het dan niet nodig was dat Kamps zou verschijnen en zou dit even overleggen met ‘een meerdere’.

Die ‘meerdere’ wil toch dat Kamps aanstaande maandag op 14.00 komt; omdat ‘men’ toch wat specifieke vragen heeft….

“Ach ik ben het al gewend bij het CBR en we zien het iedere dag op het nieuws; de gedragingen van sommigen binnen de overheid zijn van het niveau mocro-maffia. Ze moeten maar doen; maar ik zal ze een voor een bij naam noemen in ieder artikel, ieder televisieprogramma dat ik de komende tien jaar maak. Ik zal, met alles wat ik in mij heb, in klachtenprocedures laten merken dat niet alle 17 miljoen Nederlanders dit gecorrumpeerde gedrag accepteren!” zegt de Needse journalist.