Kamps heeft zijn zinnen gezet op Jerome de Jongh van Lier…

Het is geen geheim dat de voormalig klokkenluider uit de rijschoolwereld, ondernemer én journalist Henrie Kamps, de Enschedese advocaat Jerome de Jongh van Lier wil betrekken bij het ‘platform’ OMrecht.nl. Eerdere ontmoetingen tussen Kamps en De Jongh van Lier liepen op niets uit om moverende redenen. Toch gaat Kamps een nieuwe poging wagen om de advocaat van Damsté Advocaten te betrekken bij het nieuwe platform, waarin het maatschappelijk tegenwicht publicitair ondersteund wordt voor slachtoffers van het niet functioneren van de rechtsstaat en matige journalistiek.

De reden is heel simpel: Ik ken Jerome al 25 jaar en weet hoe hij denkt over hoe ons ‘gave’ landje is afgegleden naar het niveau waar we nu zijn beland.

Jerome weet als geen ander hoe een deel van de rechterlijke macht, daar maakt het Openbaar Ministerie deel van uit, niet meer functioneert of handelt op een zeer bedenkelijke wijze.

“Als het nodig is ga ik praten met het Algemeen Bestuur van Damsté om ze te overtuigen van het maatschappelijk belang; met Jan Schutrups die ik ooit heb ervaren als een zeer deskundig advocaat. Ik had toen alleen de pech dat ik aan de andere kant stond!” zegt Kamps met enige ironie.

Kamps denkt dat er voor Jerome de Jongh van Lier vooral als raadgevend jurist een belangrijke rol is weggelegd in een voor Nederland uniek initiatief dat nu al mag rekenen op grote belangstelling uit alle bevolkingsgroepen.

“OMrecht.nl is er voor ‘Jan met de pet’, die zich nauwelijks nog kan verweren tegen de staat, maar ook voor BN-ers zoals John de Mol, Johan Derksen. Personen uit alle bevolkingsgroepen die zich verzetten tegen het beeld dat door het Openbaar Ministerie en de ‘sturende’ beeldvorming vanuit vooral traditionele media wordt gecreëerd. Zelfs John de Mol en Johan Derksen hebben last van de wijze waarop belangrijke onderdelen uit onze rechtsstaat niet of nauwelijks nog functioneren.

“Wij positioneren OMrecht.nl als een platform waar arm en rijk terecht kunnen als ze vermorzeld, beschadigd of gedupeerd worden door de overheid, instanties, media of wie dan ook” zegt Kamps die zelf inmiddels de strijd voert om meer dan 250 miljoen euro aan schade voor gedupeerde jongeren in het ‘RIJbewijs-schandaal’ op te halen bij het CBR.. de overheid.

“Wat wij niet gaan doen is procederen namens wie dan ook… Wij willen via een tegengeluid het ‘systeem’ dwingen om te handelen volgens de wet en niet volgens persoonlijke voorkeuren van Officieren van Justitie, rechters, politici, hoofdredacteuren of wie dan ook …

Zie het als een publieke variant op BOOS van Tim Hofman en BNN/VARA, maar dan als een ‘open’ platform… waar journalisten, advocaten zelfs buiten hun ‘dayjob’ een bijdrage kunnen leveren aan het herstel van onze rechtsstaat” zegt Kamps.

“Ik heb gemerkt dat zelfs advocaten steeds meer last krijgen van een ‘bedorven klimaat’ in en rond de rechterlijke macht… Dat moet een halt worden toegeroepen en dat kan via OMrecht.nl in gang worden gezet…daarvoor hoef je niet persé een toga aan te trekken…”