Klokkenluider rijschoolbranche kondigt zijn vertrek aan!

In zijn laatste, exclusieve, interview op StopCBR.nl (scbr.nl) heeft de Needse rijschoolhouder Henrie Kamps aangekondigd dat hij per 1 juni zijn klokkenluidersschap beëindigd. Kamps, mede-initiatiefnemer van het nieuwe landelijke platform OMrecht.nl, verteld in het interview waarom hij tot dat besluit is gekomen.

Kamps heeft deze week als eerste en dus zelf het ‘dossier CBR’ via dit platform laten activeren; dat betekent dat de jaarlijkse (minimale) dossierkosten van €50.000 gedekt zijn en er extra research gedaan kan worden in dit dossier.

Daarbij gaat het niet om de strafrechtelijke vervolging van Alexander Pechtold en een vijftal lokale CBR-ers, maar is het doel om Nederland via een 60 minuten durende documentaire op YouTube te informeren over het onrecht dat het CBR en grote rijscholen jonge mensen heeft aangedaan. Eerder kondigde Kamps al aan dat BOOS (BNN/VARA) het eerste recht krijgt om via YouTube de misleidingen binnen de rijschoolwereld in september uit te zenden. Of BNN/VARA hier op gereageerd heeft is niet bekend gemaakt.

Het is algemeen bekend dat het doel is om jonge mensen aan te sporen om via een massa-aangifte en massa-claim tot wel 250 miljoen aan schade te claimen op de overheid; het CBR.

Kamps is daarnaast zelf betrokken bij een concept dat in 2025 verwacht marktleider in Nederland te zijn; zowel op het gebied van de rijopleiding (categorie B), maar tegelijkertijd ook op het delen van elektrische auto’s voor de doelgroep 18 tot 25 jaar. Wie de foundingpartners zijn wil de vaste woordvoerder van Kamps niet bekend maken.

Volgens bronnen zou het gaan om een investering van minimaal 50 miljoen euro tot aan de landelijke introductie eind 2023.