Beste minister Harbers,

“U heeft wederom de Tweede Kamer voorzien van onjuiste cijfers. En u wist dat u dat deed. U stuurde mij op 17 februari van dit jaar een aangetekend schrijven waarin u mij gerust wilde stellen. Maar u loog enkele weken geleden vervolgens, ongetwijfeld weer in ‘commissie’, de Tweede Kamer weer keihard wat voor.
Natuurlijk kunt u zich het u niet herinneren, maar in 2019 deed u dat als staatssecretaris ook al bij Vreemdelingenzaken en hebt u uw biezen gepakt.
Maar geen zorgen; dat komt allemaal wel goed. U kunt, als u weer de biezen pakt, mooi de huidige directeur van het CBR opvolgen. Die gaat er binnenkort waarschijnlijk toch een tijdje tussenuit…..
Misschien is er iemand op uw ministerie of iemand in de oppositie die u herinnert aan onderstaand document. Of is dat gedelete?

[tekst gaat door onder afbeelding]

Oh ja, er wordt al lang niet meer overgewerkt bij het CBR. Iedere examinator heeft namelijk de gewerkte zaterdagen (maximaal 8 zaterdagen) uit 2020 en 2021 voor 200% vergoed gekregen en moet dit jaar dus verplicht 40 tot 50 dagen (extra) op vakantie. Die zijn vast erg vermoeid nadat ze in 2020 en 2021 drie maanden in de tuin hebben gezeten met doorbetaling van hun salaris of rondjes gereden in hun dure, fossiele leaseauto’s met gratis onbeperkt benzine-pasje.
En uit 10.000 sollicitaties heeft het CBR niet de gewenst 100 examinatoren kunnen vinden of opleiden. De TussenTijdse Toets (ze noemen dat TTT) is door het CBR en de BOVAG/VRB rijscholen gebruikt om de hele rijschoolwereld te laten imploderen. Het tegengestelde van exploderen.
Oh ja nog wat; de rijscholen hebben tijdens die twee lockdowns. was u die al vergeten?, de omzet gemist van gemiddeld €4000 per maand, maar als ze geluk hadden dan kregen ze toch nog wel €1078,– van de overheid. Maar zoals Alexander al vaak duidelijk maakt; die rijscholen verdienen niet beter. Zijn echt slecht in hun werk; althans een flink deel. Prutsers die zelf de duurdere benzine maar moeten betalen…
groet,
Henrie Kamps journalist (NVJ11616) en klokkenluider in de rijschoolwereld.”
ps. Vraag even aan Mark hoe je dit appje kunt verwijderen en vertel het Sigrid maar niet… Alexander is van dezelfde ‘fanclub’ als de directeur van het CBR; de Frans van Dribbelen Fanclub (of zoiets)….