Kijkcijfers dossiers CBR en SANDERINK stijgen explosief!

Hoewel omrecht.nl nu en in de toekomst nooit geen kijkcijfers bekend zal maken valt het de redactie op dat er op een tweetal dossiers ‘een run’ is geweest de laatste 48 uren. Het dossier CBR en dossier SANDERINK hebben flink wat bezoekers mogen verwelkomen.

De aandacht voor het dossier CBR overtreft al wekenlang de stoutste verwachtingen, maar sinds er contact is gelegd met de nieuwe ‘vakbond’ voor kleine rijscholen en zzp-ers, VVRI, is de aandacht voor dit dossier enorm gestegen. “De Vereniging Voor Rijscholen en Instructeurs heeft vorige week een ledenvergadering gehad en mogelijk heeft de explosieve groei daar meer te maken. Er is al veel aandacht voor de niet afnemende negatieve publiciteit over de miljoenenzwendel in de rijschoolwereld én het misbruik van de macht door het CBR en zijn directeur Alexander Pechtold.

Omdat het blog stopcbr.nl (scbr.nl) veel berichten genereert rond de miljoenenzwendel van het CBR worden er via dat blog erg veel nieuwe bezoekers doorgestuurd naar Omrecht.nl. Dat stuwt de bezoekersaantallen enorm.

De jaarlijkse dossierkosten voor het ‘dossier CBR’ zijn al sinds 1 april gedekt door de verwachtte inkomsten uit een massaclaim via CBRClaim.nl. Het dossier CBR is daarmee het eerste dossier met de ‘ACTIEF’ status en dus wordt er actief toegewerkt naar het moment waarop er via YouTube een programma zal worden uitgezonden.

“De eerste tv-opnames voor het YouTube programma ‘Wolvenjacht’ zijn al gemaakt in de afgelopen zes weken. Er is al uren beeldmateriaal verzameld en het dossier krijgt op dit moment de meeste redactionele aandacht” zegt een van de initiatiefnemers.

Natuurlijk beginnen langzamerhand ook vanuit de overheid steeds meer lezers zich te interesseren, omdat er onderzoeken op gang komen naar CBR directeur Alexander Pechtold en omdat de aanslag op het leven van klokkenluider Kamps inmiddels heeft geleid tot een aangifte tegen de eigenaar van grootste rijschool in Twente. Ook start de politie een onderzoek naar de handelswijze van twee lokale agenten. Ook het Openbaar Ministerie staat in ‘dossier CBR’ volop in de negatieve belangstelling en dat trekt ook extra lezers.

Het ‘dossier SANDERINK’ trekt al vanaf de eerste dag veel bezoekers, maar dat is ook een beladen onderwerp dat via scbr.nl ook al op de kaart was gezet.

Via stopcbr.nl wordt al geruime tijd de eenzijdige en overmatige mediaberichtgeving vanuit Tubantia in de Sanderink kwestie bekritiseerd, omdat Tubantia tot nog toe geen moment aandacht wilde schenken aan de misstanden/zwendel binnen het CBR; terwijl daar honderdduizenden jonge mensen voor misschien wel honderdmiljoen zijn en worden gedupeerd. Onderzoeksjournalist Gerben Kuitert van Tubantia wordt al meer dan zes maanden pro-actief geïnformeerd door de redactie van dit blog; maar toont geen enkele interesse. Hetzelfde gold ook voor de inmiddels vertrokken hoofdredactrice; Martha Riemsma.

“Je vraagt je dan toch wel af waarom de kwestie Sanderink zo overmatig veel aandacht heeft gekregen bij Tubantia? Is de motivatie bij Tubantia wel louter journalistiek als het gaat om Sanderink, van Rijbroek, Centric en andere bedrijven van Gerard Sanderink?” licht Henrie Kamps toe.