Hoe (on)waar is ‘Unhacked’?

Ik moet bekennen dat ik zelf het boek ‘Unhacked’ van Rian van Rijbroek nog niet gelezen heb, maar dat ga ik zeker doen. Ik heb wel een poging gedaan om dat boekje van (zelfverklaard) onderzoeksjournaliste Angelique Kunst te lezen. Ergens voorbij halverwege ben ik daarmee gestopt. Waarom? Omdat ik bijna alles al op de voorpagina van Tubantia had gelezen en omdat ik meer en meer het gevoel kreeg dat ze het samen met Brigitte van Egten heeft geschreven of bevindingen heeft ‘gedeeld’ met Stijn van Gils van het Financieel Dagblad of anderen…

Als ik deze week tijd heb zal ik het boek ‘Unhacked’ kopen, lezen en zelf mijn mening bepalen. Ik kan mij niet voorstellen dat Rian van Rijbroek die persoon is die ons gepresenteerd wordt in de traditionele media. Ze is in de Tubantia, zo zie ik dat, vooral voor ‘de bus gegooid’, omdat een lokale redactrice op zoek was naar eeuwige roem.

Ik heb weinig ‘op’ met de manier waarop ze is neergezet in de traditionele media. Om meerdere redenen:

  1. Ik heb persoonlijk niet zo’n hoge pet op van de journalisten die haar afschilderen als een ‘gekkie’.
  2. Ik heb lang genoeg gewerkt in, met of tegen traditionele media om te weten dat de beeldvorming die zij creëren soms vals is.
  3. Ik ben zelf in het verleden en heden al vaker neergezet als een ‘gekkie’ en ik ben dat niet.
  4. Ik vind het veelzeggend dat een zeer succesvol ondernemer achter zijn levenspartner blijft staan.

Wist u dat John de Mol vroeger bij Radio Noordzee de singeltjes terug mocht stoppen in het hoesje en gek werd verklaard toen hij Big Brother bedacht?

Wist u dat Joop van de Ende op de markt stond in een Superman-outfit om de kinderen te plezieren en kansloos werd geacht bij zijn eerste musical?

Wist u dat Henny van de Most oud ijzer verkocht en voor gek werd versleten toen hij van een kerncentrale een pretpark wilde maken?

Wist u dat Bill Gates ooit op een congres in Den Haag, ik was erbij, vertelde dat hij niet echt geloofde in het succes van het internet?

Weet u wat deze mensen allemaal delen? Een vooruitziende blik! Oh ja…. en ze hoeven geen anderen te beschadigen om de krant te vullen.

Afijn; ik ga dat boek van Rian van Rijbroek eens lezen en zelf bepalen of alles onzin is of dat de beeldvorming van een voormalig Libelle redactrice (Angelique Kunst) of een gesjeesde langebaanschaatser (Ben van der Burg) ons een beetje is opgelicht…. ehh opgelegd.